Кулінарія

Крижана риба, запечена в духовці з ароматною начинкою | простий рецепт з ресторанної подачею

Ніжне і неймовірно смачне біле м’ясо крижаний риби за своєю структуренапоминает палтуса, зубатку, камбалу. Крижана не має вираженого рибного запаху, тому що сподобається навіть дітям. До того ж у неї практично немає дрібних кісточок і луски. Рекомендуємо приготувати корисну рибу з екологічно чистих антарктичних вод за оригінальним рецептом від Икорного – а саме, запекти в духовці з ароматною начинкою з томату, петрушки, часнику, лимона і оливкової олії.

Для неординарної подачі крижаний риби спробуйте обробити її не з черевця, а зі спинки. Вийде незвично і красиво.

Рибка невелика, з великою головою (не дарма її ще називають белокровной щукою), поэтомупри купівлі, залежно від количествагостей за столом,цей момент теж варто враховувати.

Інгредієнти:

  • – 1 кг
  • Помідор (середнього розміру) – 1 шт.
  • Петрушка – 3-4 гілки
  • Часник – 2 зубчики
  • Лимон – ½ шт.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.

Приготування:

1. Рибу попередньо перемістіть на нижню полицю холодильника для розморожування.

2. Потім зробіть два надрізи вздовж спинки, видаліть хребет і всі нутрощі. Ретельно промийте очищену рибу під холодною проточною водою.

Незвичайний спосіб оброблення крижаний риби

3. Томат очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Петрушку подрібніть. Часник пропустіть через прес.

4. З половинки лимона зніміть цедру і видавити сік. Змішайте томат, петрушку, часник, цедру і сік лимона, оливкова олія. Додайте сіль і перець за смаком, а також щіпку цукру. Перемішайте.

Крижана риба смачно виходить в запеченому вигляді

5. Викладіть рибу у форму, начиніть її підготовленої ароматною начинкою та надішліть запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.

6. Рекомендуємо гарнірувати готову рибу ароматним диким рисом або салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

А ви пробували крижану? Який у вас улюблений рецепт приготування цієї дивовижної рибки?