Крижана риба, запечена в духовці з ароматною начинкою
Ніжне і неймовірно смачне біле м’ясо крижаний риби за своєю структуренапоминает палтуса, зубатку, камбалу. Крижана не має вираженого рибного запаху, тому що сподобається навіть дітям. До того ж у неї практично немає дрібних кісточок і луски. Рекомендуємо приготувати корисну рибу з екологічно чистих антарктичних вод за оригінальним рецептом від Икорного – а саме, запекти в духовці з ароматною начинкою з томату, петрушки, часнику, лимона і оливкової олії.
Для неординарної подачі крижаний риби спробуйте обробити її не з черевця, а зі спинки. Вийде незвично і красиво.
Рибка невелика, з великою головою (не дарма її ще називають белокровной щукою), поэтомупри купівлі, залежно від количествагостей за столом,цей момент теж варто враховувати.
Інгредієнти:
- – 1 кг
- Помідор (середнього розміру) – 1 шт.
- Петрушка – 3-4 гілки
- Часник – 2 зубчики
- Лимон – ½ шт.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
Приготування:
1. Рибу попередньо перемістіть на нижню полицю холодильника для розморожування.
2. Потім зробіть два надрізи вздовж спинки, видаліть хребет і всі нутрощі. Ретельно промийте очищену рибу під холодною проточною водою.
Незвичайний спосіб оброблення крижаний риби
3. Томат очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Петрушку подрібніть. Часник пропустіть через прес.
4. З половинки лимона зніміть цедру і видавити сік. Змішайте томат, петрушку, часник, цедру і сік лимона, оливкова олія. Додайте сіль і перець за смаком, а також щіпку цукру. Перемішайте.
5. Викладіть рибу у форму, начиніть її підготовленої ароматною начинкою та надішліть запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
6. Рекомендуємо гарнірувати готову рибу ароматним диким рисом або салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
А ви пробували крижану? Який у вас улюблений рецепт приготування цієї дивовижної рибки?