Смажені пиріжки з капустою. Цей рецепт тіста використовую завжди, коли в холодильнику немає ні молока, ні яєць
Рецепт смажених пиріжків з капустою. Готую з дріжджового тіста. В рецепті тесту немає ні яєць, ні масла, ні молока. При цьому тісто виходить дуже смачним, а пиріжки м’якими і ніжними.
З тестом все дуже просто: у миску з теплою водою, додаємо цукор і дріжджі, добре перемішуємо.
Додаємо борошно (не всю відразу) сіль, рослинне масло і ще раз перемішуємо.
Далі частинами вводимо борошно.
Замішуємо м’яке еластичне тісто.
Якщо Ви теж так готуєте тісто, буду рада, що нагадала про рецепт.
Якщо Ви починаюча господиня, більш докладний спосіб приготування цього тіста з великою кількістю
Даю тісту підійти два рази.
З даної кількості інгредієнтів виходить 1 кг 500 г тіста.
Ділю його на рівні частини за 60 р.
Далі формую пиріжки. Пиріжки на цьому тесті можна готувати з будь-якою начинкою.
У мене сьогодні тушкована капуста.
Рецептів приготування тушкованої капусти багато, і у кожної господині є свій улюблений рецепт.
Мені дуже подобається готувати капусту для начинки з додаванням яйця і молока.
Якщо цікаво, рецепт на каналі вже був; якщо пропустили, він тут:
У центр коржі кладу начинку.
Краї защіпаю.
Смажу пиріжки у великій кількості рослинного масла.
До рум’яності і готовності з двох сторін на середньому вогні. Орієнтовно по 3 хвилини з кожного боку.
Зараз, коли сезон ранньої капусти, такі пиріжки печу часто.
Приготуйте, спробуйте, впевнена вам сподобається.
Рецепт тіста:
550 мл теплої води,
30 г пресованих дріжджів (10 г сухих),
50 г цукру
15 г солі
30 мл рослинного масла
900-950 г борошна (мені знадобилося 950 г)
Рецепт начинки:
800 г капуста (свіжа)
1 морква
1 цибулина
1 ч. ложка цукру
1 яйце
50 мл молока
50 г вершкового масла
Рослинна олія (для смаження)
Сіль, перець (за смаком)
Приємного апетиту.