Кулінарія

Poke-боул з хрусткою куркою

Сьогодні ми з вами приготуємо дуже хрустку, а головне дуже смачну курочку.

Це вельми незвичайне азіатське блюдо. Вам обов’язково сподобається!

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 200 р рису для суші або жасминового рису
  • 1 червона цибулина
  • 50 мл оцту
  • 50 мл води
  • 50 р цукрового піску
  • 4 курячі грудки
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 2 чайні ложки порошку каррі
  • 1 яйце, збите
  • 200 г панірувальних сухарів (для приготування хрусткої скоринки по-японськи)
  • ½ Маленької миски для шампурів
  • 2 авокадо
  • 200 г квасолі едамаме (очищеної)
  • 2 ст. л. соусу Кіккоман для мисочок-poke
  • 1 лайм

Приготування:

Готуйте рис у відповідності з інструкціями на упаковці. Дайте трохи охолонути, а потім розділіть на 4 миски.

Дрібно наріжте цибулю. Доведіть воду, оцет і цукор до кипіння і тушкуйте цибулю в рідині протягом хвилини. Вимкніть вогонь і дайте луку просочитися кулінарної рідиною мінімум на 15 хвилин.

Куряче філе наріжте скибочками завтовшки приблизно 1 см Посипте куряче філе з усіх боків пшеничним борошном і приправте сіллю, перцем і порошком каррі. Обваляйте куряче філе у збитому яйці, а потім у панірувальних сухарях. Обсмажте курку в олії близько 5 хвилин з обох сторін, дайте зайвому жиру стекти на паперову серветку, потім наріжте курку скибочками.

Попередньо замочіть квасолю едамаме на 1 хвилину. Дрібно наріжте мереживну миску і змішайте з соусом Кіккоман для poke-мисок. Наріжте скибочками авокадо.

Викладіть на рис білокачанну капусту, авокадо, квасоля едамаме, маринований цибулю і скибочки курки. Подавайте соус Кіккоман до мисках для poke і часточки лайма окремо як гарнір.