Poke-боул з хрусткою куркою
Сьогодні ми з вами приготуємо дуже хрустку, а головне дуже смачну курочку.
Це вельми незвичайне азіатське блюдо. Вам обов’язково сподобається!
Інгредієнти (на 4 порції):
- 200 р рису для суші або жасминового рису
- 1 червона цибулина
- 50 мл оцту
- 50 мл води
- 50 р цукрового піску
- 4 курячі грудки
- 3 столові ложки пшеничного борошна
- 2 чайні ложки порошку каррі
- 1 яйце, збите
- 200 г панірувальних сухарів (для приготування хрусткої скоринки по-японськи)
- ½ Маленької миски для шампурів
- 2 авокадо
- 200 г квасолі едамаме (очищеної)
- 2 ст. л. соусу Кіккоман для мисочок-poke
- 1 лайм
Приготування:
Готуйте рис у відповідності з інструкціями на упаковці. Дайте трохи охолонути, а потім розділіть на 4 миски.
Дрібно наріжте цибулю. Доведіть воду, оцет і цукор до кипіння і тушкуйте цибулю в рідині протягом хвилини. Вимкніть вогонь і дайте луку просочитися кулінарної рідиною мінімум на 15 хвилин.
Куряче філе наріжте скибочками завтовшки приблизно 1 см Посипте куряче філе з усіх боків пшеничним борошном і приправте сіллю, перцем і порошком каррі. Обваляйте куряче філе у збитому яйці, а потім у панірувальних сухарях. Обсмажте курку в олії близько 5 хвилин з обох сторін, дайте зайвому жиру стекти на паперову серветку, потім наріжте курку скибочками.
Попередньо замочіть квасолю едамаме на 1 хвилину. Дрібно наріжте мереживну миску і змішайте з соусом Кіккоман для poke-мисок. Наріжте скибочками авокадо.
Викладіть на рис білокачанну капусту, авокадо, квасоля едамаме, маринований цибулю і скибочки курки. Подавайте соус Кіккоман до мисках для poke і часточки лайма окремо як гарнір.